Skip to main content

Spouwmuurisolatie Arnhem

Spouwmuurisolatie is een eenvoudige, relatief goedkope manier om uw buitenmuren te laten isoleren. Het levert een flinke besparing op voor uw energierekening en het is goed voor het milieu. Bovendien levert het niet alleen voordelen op in de winter, maar ook in de zomer. In de winter houdt de isolatie binnen de warmte vast, in de zomer houdt deze de warmte juist buiten de deur. Nu Isoleren is een Brabants bedrijf gespecialiseerd in spouwmuurisolatie. Wij gaan snel en vakkundig te werk, waardoor de spouwmuur van uw woning vaak al binnen één dag geïsoleerd kan zijn. Wij komen graag langs bij u in Arnhem om uw huis te voorzien van de juiste spouwmuurisolatie.

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Hiervoor kijken we eerst naar het bouwjaar van uw woning in Arnhem

Bouwjaar <1925

De meeste woningen van voor 1925 hebben geen spouwmuur. U kunt dit echter zelf controleren: als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 cm is, dan is het geen spouwmuur. Is de muur breder, dan heeft uw woning wel een spouwmuur.

Bouwjaar 1925-1974

Verreweg de meeste woningen uit deze periode hebben een spouwmuur, maar zijn bij de bouw niet geïsoleerd. Spouwmuurisolatie is dan een interessante optie!

Bouwjaar >1975

Vanaf dat jaar werden de spouwmuren meestal al tijdens de bouw geïsoleerd. Soms werd dit niet of slechts matig gedaan. In die gevallen is het zeker mogelijk om uw huis extra na te isoleren.

Hoe gaat Nu Isoleren te werk?

  • Eerst zal er een oriënterend en adviserend gesprek plaatsvinden om te bekijken welke mogelijkheden het beste bij uw situatie passen;

  • Vervolgens maken we een afspraak om bij u in Arnhem langs te komen om de werkzaamheden uit te voeren;

  • We beginnen met het boren van kleine vulgaten in de buitenmuur op de kruisingen van de voegen tussen de baksteken. Deze zijn tussen de 14 en 18 mm groot en zullen geplaatst worden op zo’n 80 cm van elkaar;

  • Vervolgens blazen we het isolatiemateriaal via deze vulgaten in de spouwmuur;

  • Als het vullen klaar is, dichten wij de vulgaten af met een specie in dezelfde kleur als de voegen van het bestaande metselwerk.

Het isoleren is meestal binnen een dag gebeurd en de werkzaamheden worden van buitenaf verricht. De overlast blijft dus door een minimum beperkt.

Materiaal

Het isolatiemateriaal dat we gebruiken bestaat uit speciale HR++ EPS-parels. Deze speciaal voor spouwmuurisolatie ontwikkelde korrels zijn voorzien van een laagje grafiet, waardoor de warmte nog beter gereflecteerd wordt en de isolatiewaarden hoger uitvallen. De parels worden lijmgebonden naar binnen geblazen waardoor er geen kans op verzakkingen bestaat.

Contact opnemen voor spouwmuurisolatie in Arnhem

Ons bedrijf heeft al jarenlang ervaring met spouwmuurisolatie. Ook in Arnhem hebben wij vele tevreden klanten. Twijfel niet en neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur