Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Rendement spouwmuurisolatie

By april 4, 2022maart 19th, 2024No Comments

Spouwmuurisolatie is een energiebesparende maatregel die relatief veel rendement oplevert. Hoeveel rendement precies, verschilt per woning. Nu Isoleren geeft u graag een toelichting over het rendement dat spouwmuurisolatie bij verschillende soorten woning oplevert.

Een vrijstaande woning

Het rendement van spouwmuurisolatie van een vrijstaande woning is het hoogst. De kou van buiten kan zonder isolatie immers van alle kanten naar binnen trekken. Als u de spouwen in al deze muren isoleert, kan u dat een flinke besparing opleveren. In het geval van een vrijstaand huis met een oppervlakte van 100m² wordt een gasbesparing behaald van gemiddeld 795m³.

Een tussenwoning

De gasreductie bij een tussenwoning ligt wel wat lager dan bij een vrijstaande woning, maar het levert nog altijd flink wat rendement op. Doordat een tussenwoning minder buitenmuren heeft dan een vrijstaande woning, hoeft er ook minder oppervlak geïsoleerd te worden. Bij een tussenwoning van 46 m² levert dat een gasreductie op van zo’n 356m³.

U kunt uw investering al in gemiddeld 4 jaar terugverdienen. Met de sterk gestegen gasprijzen wordt spouwmuurisolatie economisch gezien nog aantrekkelijker en zult u waarschijnlijk al eerder het geld van uw investering hebben terugverdiend.

Subsidie

Het is bovendien mogelijk dat u in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stelt deze beschikbaar voor iedereen die twee of meer verduurzamingsmaatregelen neemt. U kunt spouwmuurisolatie bijvoorbeeld combineren met dak- of vloerisolatie.

Indirect rendement spouwmuurisolatie

Het voordeel van spouwmuurisolatie zit niet alleen in de verlaagde energierekening waarmee u te maken krijgt. Het rendement gaat namelijk ook zitten in de waarde van uw huis. Het zal door de isolatie in waarde stijgen omdat er een groener label op komt. Bent u dus op zoek naar een energiebesparende maatregel die u veel rendement oplevert, dan is het raadzaam te kijken naar spouwmuurisolatie.

Wilt u meer weten over het rendement van spouwmuurisolatie?

Neemt u vrijblijvend contact met ons op voor verdere vragen of een gratis adviesgesprek.