Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Offerte aanvragen spouwmuurisolatie

By april 11, 2022augustus 3rd, 2022No Comments

Nu Isoleren is specialist op het gebied van spouwmuurisolatie. Wij bieden de beste kwaliteit en gaan efficiënt te werk, waarbij wij u een scherpe prijs kunnen bieden. Vraag daarom snel een vrijblijvende offerte bij ons aan. Wij komen graag bij u op bezoek om uw spouwmuren en de situatie te bestuderen, zodat wij u op basis van onze bevindingen een passende offerte kunnen aanbieden.

 

Subsidie voor spouwmuurisolatie

U kunt er niet alleen van uitgaan dat u een passende, scherpe offerte krijgt; u kunt ook nog eens aanspraak maken op verschillende subsidiemaatregelen die door de overheid zijn doorgevoerd. De bekendste is de ISDE-subsidie, die u kunt aanvragen voor spouwmuurisolatie. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen:

 • U dient minimaal twee energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. Naast spouwmuurisolatie moet u dan denken aan nog één andere isolatiemaatregel, of de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler, of de aansluiting op een warmtenet;
 • De subsidie moet binnen 12 maanden na uitvoering van de eerste maatregel zijn aangevraagd;
 • U bent eigenaar van de woning en bewoont deze zelf;
 • De maatregelen worden uitgevoerd door een erkend bedrijf zoals Nu Isoleren.
Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur

Andere regelingen

Het terugbrengen van de CO²-uitstoot staat hoog op de agenda en daarom zijn er naast de verschillende subsidiemaatregelen ook nog een aantal andere regelingen in het leven geroepen, zoals de Energiebespaarlening. Daarmee kunt u tegen een zeer gunstig tarief bij uw hypotheek een extra lening afsluiten om spouwmuurisolatie uit te voeren.

Ook het btw-tarief voor isolatiemaatregelen is teruggebracht van 21% tot 9%. Het is dus aantrekkelijker dan ooit om een offerte voor spouwmuurisolatie aan te vragen!

Waarom spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een energiebesparende maatregel die snel uit te voeren is, relatief goedkoop, en erg effectief. U kunt de kosten van spouwmuurisolatie meestal binnen 4 jaar terugverdienen, en vaak nog eerder. Bovendien is het mogelijk om subsidie te ontvangen en zo een deel van uw kosten te dekken.

Voordelen spouwmuurisolatie

De voordelen van spouwmuurisolatie op een rijtje:

 • De energierekening gaat flink omlaag. U zult tot wel 30% minder stookkosten hebben.
 • Uw wooncomfort krijgt een flinke boost. De temperatuur binnen zal veel aangenamer worden en de warmte wordt gelijkmatiger over de ruimte verdeeld. De kou van buiten trekt niet meer in de binnenmuren waardoor ook koude luchtstromen flink af zullen nemen.
 • Ook in de zomer zult u merken dat de temperatuur binnen veel langer aangenaam blijft, doordat de warmte veel langer buiten de deur gehouden wordt.
 • Het milieu wordt minder belast doordat dankzij u minder CO²-uitstoot veroorzaakt wordt.
 • Omdat uw woning met een groener energielabel beoordeeld zal worden, zal de waarde van uw huis stijgen.

Isolatiecheck voor offerte spouwmuurisolatie

Voordat we echt aan de slag gaan zullen we eerst een afspraak met u maken om isolatiecheck te doen. Daarbij kijken we o.a. naar de staat van uw spouwmuur en het te isoleren oppervlak. Vervolgens zullen we de offerte voor de spouwmuurisolatie die u aanvraagt opmaken. Als u akkoord gaat, dan maken we een afspraak om de werkzaamheden uit te komen voeren.

Werkzaamheden

Meestal hebben we maar één dag nodig voor het isoleren van uw spouwmuren, en veel overlast zult u niet van ons hebben. De werkzaamheden zullen namelijk buiten gedaan worden:

 • Allereerst zullen wij volgens een vast patroon een aantal gaatjes boren in de buitenmuur. Dit gebeurt op de kruisingen van de voegen. De gaatjes zullen zo’n 80 cm uit elkaar liggen en hebben een diameter van 1,4 cm tot 1,8 cm. Dit is afhankelijk van het materiaal dat we gebruiken.
 • Vervolgens gaan we het isolatiemateriaal via de vulgaatjes naar binnen blazen.
 • Als de spouwmuur helemaal gevuld is, dichten wij de gaatjes weer netjes af in een specie die dezelfde kleur heeft als de bestaande voegen.

 

Materiaal

De hoogte van de offerte voor spouwmuurisolatie hangt mede af van het isolatiemateriaal dat toegepast wordt. Meestal gebruiken wij zogenaamde HR++ EPS-parels voor het isoleren van uw spouwmuren. Dit zijn kleine piepschuim bolletjes waaraan een dun laagje grafiet is toegevoegd, wat de isolerende werking nog verder verhoogt. Om te zorgen dat de parels in de spouwmuur goed aan elkaar kleven, worden ze samen met een hoogwaardige, gecertificeerde lijm naar binnen geblazen.

In het geval van na-isoleren gebruiken wij soms, afhankelijk van de situatie, ook wel eens Purschuim.

Offerte aanvragen spouwmuurisolatie

Als u een offerte voor spouwmuurisolatie wilt aanvragen, of gewoon een vraag heeft of meer informatie wilt, neem dan snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder!