Skip to main content
Na-isolatie

De prijs voor na-isolatie van de spouwmuur

By april 11, 2022december 23rd, 2022No Comments

Bij Nu Isoleren is de prijs voor na-isoleren van de spouwmuur gegarandeerd de laagste! En dat niet alleen: als u een offerte heeft van een concurrent die lager is dan die van ons, doen we daar tijdelijk nog eens 10% vanaf. We gaan daarbij wel uit van een afwijking van maximaal 20% van de marktwaarde.

De prijs van na-isolatie

De prijs van spouwmuurisolatie of na-isolatie ligt niet vast, maar hangt af van een aantal factoren:

  • Spouwbreedte;
  • Geveloppervlakte;
  • Bereikbaarheid;
  • Moeilijkheidsgraad;
  • Voorbereidend werk;
  • Isolatiemateriaal.

Omdat na-isolatie altijd op maat moet gebeuren, zal er van tevoren altijd vrijblijvend een adviseur bij u thuis komen om de situatie te beoordelen en een offerte op maat te kunnen maken.

U kunt er in elk geval op rekenen dat de werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door vakmensen die hierin gespecialiseerd zijn, die gebruik maken van de beste en modernste apparatuur.

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur

Terugverdienen

Als het materiaal dat in uw spouwmuur zit niet meer voldoet omdat het verpulverd, gescheurd of uitgezakt is, of omdat het in eerste instantie al niet goed genoeg is gebeurd, dan is na-isolatie zeer rendabel. De prijs die u betaalt voor de na-isolatie van uw spouwmuur is namelijk snel terugverdiend via de besparing op uw energierekening, meestal al na een jaar of vier. De isolatiewaarde (Rc) van een goed nageïsoleerde spouwmuur is bijna 1,7 m² K/W bij een spouwbreedte van 6 cm. Ter vergelijking: de isolatiewaarde van een ongeïsoleerde spouwmuur is slechts 0,4 m² K/W.

De voordelen van na-isoleren

Naast het feit dat u flink kunt gaan besparen op uw stookkosten (tot wel 33%), zijn er nog een flink aantal voordelen te benoemen van het isoleren of na-isoleren van uw spouwmuren:

  • Uw wooncomfort zal verhoogd worden: u zult geen last meer hebben van koude luchtstromen (trek) en de warmte wordt veel gelijkmatiger verdeeld over de ruimte.
  • Het werkt geluiddempend.
  • De waarde van uw woning zal stijgen omdat u een groener energielabel krijgt.
  • Doordat u minder hoeft te stoken, stoot u minder CO² uit, wat gunstig is voor het milieu.
  • U kunt vaak ook subsidie krijgen om een deel van de kosten te dekken.

Subsidies voor na-isolatie

Er zijn in Nederland een aantal subsidieregelingen die wellicht op u van toepassing zijn als u uw spouwmuren laat (na-) isoleren. Ook is het mogelijk om een goedkopere lening af te sluiten voor energiebesparende maatregelen, de zogenaamde energiebespaarlening. De bekendste landelijke subsidieregeling is de ISDE-regeling. De belangrijkste voorwaarden daarvoor zijn:

  • De isolatie of na-isolatie van uw spouwmuur moet onderdeel zijn van een pakket van minimaal twee energiebesparende maatregelen. Dat kan bijvoorbeeld een warmtepomp zijn of een zonneboiler, maar ook de aansluiting op een warmtenet of een andere isolatiemaatregel zoals dakisolatie;
  • De maatregel moet uitgevoerd worden door een vakman;
  • U moet zelf eigenaar van het pand zijn en het ook zelf als hoofdverblijf gebruiken;
  • De subsidie moet binnen twaalf maanden na de uitvoering van de eerste maatregel zijn aangevraagd.

U zou ook kunnen kijken wat er op regionaal niveau op u van toepassing is, door de website van uw gemeente te raadplegen. Naast de landelijke subsidieregelingen kunnen provincies en gemeentes namelijk ook subsidies in het leven hebben geroepen voor een tegemoetkoming in de kosten van een isolatiemaatregel. Let op! U kunt slechts gebruik maken van één subsidieregeling. Kijkt u daarom zelf goed welke regeling voor u het meest gunstig is.

Snel gedaan

Bij spouwmuurisolatie denkt u wellicht aan een grote klus waarbij u dagenlang mensen over de vloer heeft en waar u veel overlast kunt ondervinden. Niets is minder waar. Onze mensen zijn heel goed op elkaar ingespeeld en bijna altijd is de uitvoering binnen een dag gedaan; vaak zelfs nog sneller. Bovendien vinden de werkzaamheden plaats aan de buitenkant van uw huis en omdat er geen breekwerk aan te pas komt, heeft u ook geen last van stof of puin. Onze algemene werkwijze is als volgt:

  • Volgens een vast patroon worden er een aantal gaatjes geboord van tussen de 1,4 en 1,8 cm doorsnee in de voegen van de buitenmuur;
  • Door die gaatjes wordt het isolatiemateriaal naar binnen gespoten;
  • Als de muur helemaal gevuld is, dichten we de gaatjes weer netjes af met een specie op kleur; u ziet er na afloop niets meer van.

Contact

Heeft u vragen over de prijs van na-isolatie van de spouwmuur, wilt u vrijblijvend een offerte op maat aanvragen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord en helpen u met genoegen verder.