Skip to main content
Kruipruimte isoleren

Kruipruimte isoleren

By april 4, 2022mei 24th, 2022No Comments

De kruipruimte, ook wel kruipkelder genoemd, wordt gevormd door de ruimte tussen de grond en de onderkant van de begane vloer van de woning. De kruipruimte is gemiddeld 70 à 80 cm hoog. Het is een loze ruimte dat de vochtige grond en de buitenkant van de begane grond van elkaar scheid. Ook dient een kruipruimte voor het verbergen van leidingen zoals die van gas- water- en elektriciteit. Tegenwoordig is een kruipruimte door het gebruik van moderne materialen en bouwtechnieken niet altijd meer nodig. De beste methode voor de kruipruimte isoleren hangt van de grootte en toegankelijkheid af. Er zijn 2 methodes om de kruipruimte te isoleren: vloerisolatie via de kruipruimte en bodemisolatie in de kruipruimte. Wilt u weten welke voor het beste is? Wilt u uw kruipruimte laten isoleren door ons of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met ons. Wij helpen u graag!

Vloerisolatie

Op het moment dat u weet dat de kruipruimte goed te bereiken is (dit is ongeveer vanaf 45 cm), kunt u ervoor kiezen om de vloer van de woning langs de onderkant te laten isoleren. Het voordeel van deze methode is dat de vloer zelf geïsoleerd is waardoor er geen direct contact is tussen de vloer en de koude, vochtige lucht in de kruipruimte.

Bodemisolatie

Op het moment dat u amper tot niet in de kruipruimte kan komen (de ruimte is dan lager 35 à 40 cm), kunt u de kruipruimte (gedeeltelijk) vullen met een licht isolatiemateriaal. Bodemisolatie kan ook worden toegepast wanneer de kruipruimte wel makkelijk toegankelijk is. Doordat de beneden vloer minder is geïsoleerd kan dit zorgen voor meer warmteverlies.

Gevolgen van vocht in de kruipruimte

Het vocht dat van de grond af komt verdampt in de kruipruimte en komt tegen de onderkant van de vloer aan. De vloer van de woning voelt hierdoor kouder aan en er gaat dan ook meer energie verloren via de vloer dan het geval is bij een droge geïsoleerde kruipkelder. Wanneer de ventilatie in de kruipruimte niet voldoende is (vaak is dat het geval), wordt de ruimte steeds vochtiger waardoor schimmels en een muffe lucht kunnen ontstaan. Het vocht kan ook houten constructies aantasten zoals houten steunbalken. Optrekkend vocht kan daarnaast voor allerlei vochtoverlast in de woning zorgen.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u uw kruipruimte isoleren of wilt u er zeker van zijn dat u uw kruipruimte moet laten isoleren? Wij van Nu Isoleren helpen u graag! U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via 088-0101400 of vul het contactformulier in.

Twijfelt u? Nu Isoleren geeft u graag duidelijkheid over uw situatie.