Skip to main content
Spouwmuurisolatie

Isolatie spouwmuur

By april 5, 2022augustus 23rd, 2022No Comments

Voor de isolatie van uw spouwmuur kunt u bij uitstek terecht bij nuisoleren.nl. Wij hebben de vakmensen in huis die uw spouwmuren op effectieve en vakkundige manier kunnen voorzien van isolatie.

Wat zijn de voordelen van isolatie van de spouwmuur?

  • U kunt direct flink besparen op uw stookkosten. U kunt uitgaan van een gemiddeld 30% lagere energierekening;
  • Uw woning zal stijgen in waarde. Het energielabel dat erop zit, wordt namelijk groener door deze maatregel;
  • Ook qua wooncomfort zult u erop vooruitgaan. De warmte wordt gelijkmatiger verdeeld en u zult minder last hebben van koude luchtstromen omdat de binnenmuren de kou van buiten niet meer opnemen;
  • De isolerende werking zult u ook in de zomer merken: de warmte zal langer buiten de deur gehouden worden waardoor het in huis langer koel zal blijven;
  • U zult het milieu ontlasten doordat er sprake is van minder CO²-uitstoot.

Hoe gaan wij te werk

De isolatie van uw spouwmuur kan meestal binnen een dag gerealiseerd worden en u zult er weinig hinder van ondervinden. Er hoeven namelijk geen muren gebroken te worden. Wij boren een aantal kleine vulgaatjes van tussen de 14 en 18 mm groot aan de buitenkant van de spouwmuur, op de kruisingen van de voegen. Daardoor blazen we het isolatiemateriaal naar binnen, waarna we de gaatjes weer netjes dichtmaken met cement in dezelfde kleur als de voegen.

Wel of geen spouwmuur

Of u wel of geen spouwmuur heeft, en zo ja, wat er dan aan isolatie gedaan kan worden, hangt in de eerste plaats van het bouwjaar af.

Bouwjaar voor 1925

Voor 1925 zijn er nagenoeg geen huizen met spouwmuur gebouwd en spouwmuurisolatie is dan ook niet mogelijk. Wel kunnen wij uw huis op andere manieren isoleren, zoals met gevel- of binnenmuurisolatie. Ook kunnen we kijken wat vloer- of bodemisolatie, of dakisolatie u kan opleveren.

Bouwjaar tussen 1925 en 1975

Vanaf 1925 werden woningen standaard met spouwmuren gebouwd, al zijn de spouwen vaak niet breed. Isolatie werd bij de bouw meestal niet aangebracht maar het is natuurlijk mogelijk dat bewoners deze later alsnog hebben laten aanbrengen. Vaak is deze isolatie echter van matige kwaliteit, en is deze in de loop der jaren verder verslechterd doordat deze is ingezakt, gescheurd of zelfs verpulverd. Door een isolatiecheck te doen, kunnen wij de situatie in kaart brengen en u vrijblijvend adviseren over isolatie, dan wel na-isolatie van de spouwmuren.

Bouwjaar na 1975

Vanaf het jaar 1975 werd er wel standaard isolatie aangebracht bij de bouw van de spouwmuren. De kwaliteitseisen daarvan lieten tot 1993 wel te wensen over zodat het vaak toch verstandig is om de muren na te isoleren. Na 1993 zijn de eisen hiervoor flink aangescherpt en het is in de meeste gevallen dan ook niet nodig om na-isolatie aan te brengen in spouwmuren van huizen uit de periode na dat jaartal.

Kosten

Gemiddeld kunt u de kosten van de isolatie van uw spouwmuur al binnen 4 jaar terugverdienen. Wij bieden u een scherpe prijs en uitstekende kwaliteit. Bovendien kunt u, als u naast isolatie van de spouwmuur nog een andere milieubesparende maatregelen neemt, subsidie krijgen waardoor het terugverdienen nog sneller gaat.

Contact

Meer informatie nodig? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. Wij staan voor u klaar.

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur