Skip to main content
Bodemisolatie

Bodemisolatie met parels

By april 28, 2022maart 19th, 2024No Comments

Als u last heeft van optrekkend vocht, een koude, tochtige vloer of schimmels in uw huis, dan zou de oorzaak daarvan wel eens in de vochtige kruipruimte onder uw huis te vinden kunnen zijn. Om dat op te lossen, kunnen wij in uw kruipruimte bodemisolatie met parels aanbrengen.

HR++ parels

Wanneer wij de bodem van uw kruipruimte komen isoleren, zullen we dat doen met HR++ EPS isolatieparels. Deze grijze piepschuim bolletjes zijn vochtdicht, waardoor er geen water of waterdamp naar binnen kan dringen. Ze kunnen dus niet rotten en zijn ongevoelig voor schimmel.

De voordelen van HR++ isolatieparels:

 • Waterafstotend
 • Lichtgewicht, blijven altijd drijven
 • Zorgen voor een droge, warmere vloer
 • Dragen bij aan een gezond leefklimaat binnenshuis
 • Ze bestrijden ongedierte
 • Ze voorkomen schade aan balken, vloeren en leidingen

Is uw kruipruimte geschikt?

Bodemisolatie met deze isolatieparels is zeer geschikt voor toepassing in de wat krappere kruipruimtes. Zelfs wanneer er bij hoog water een laagje water in uw kruipruimte staat, blijven de HR++ isolatieparels gewoon drijven.

Wanneer de kruipruimte hoger is dan 50 cm, raden wij meestal aan om niet de bodem, maar de vloer te isoleren.

Waarom bodemisolatie

Er zijn veel goede redenen om bodemisolatie aan te laten leggen, bijvoorbeeld optrekkend vocht, koude vloeren, en schimmel door een hoge vochtigheidsgraad. Maar u kunt ook flink besparen op uw energierekening, want uw stookkosten gaan behoorlijk omlaag. Maar ook de waarde van uw huis zal stijgen door bodemisolatie met parels. Een aantal voordelen opgesomd:

 • Een behaaglijkere temperatuur in huis
 • Vochtproblemen worden opgelost
 • Minder CO² uitstoot door minder energieverbruik
 • Een groener energielabel op uw huis, waardoor het in waarde zal stijgen
 • Een lagere energierekening

Vocht in de kruipruimte

Vocht is een veelvoorkomend probleem in de kruipruimte, en kan erg nadelig zijn voor de kwaliteit van uw vloer en muren, maar ook voor de luchtkwaliteit in uw huis. Vocht kan namelijk in uw vloer en muren trekken, waar het schimmels zal veroorzaken. Daardoor kan uw vloer gaan rotten, maar ook de lucht in uw woning wordt door de schimmels vervuild. Het inademen van deze lucht kan op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken zoals benauwdheid, irritaties van de luchtwegen en astmatische klachten.

Vaak staat er in de winter een laagje water in de kruipruimte, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Ook wanneer er geen water op de bodem staat, kan uw kruipruimte erg vochtig zijn door de aanwezigheid van waterdamp of condens. Meestal wordt dat veroorzaakt door regenwater dat de woning binnentrekt en in de kruipruimte terecht komt.

Wanneer er een laag parels op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht, wordt de kou van de bodem tegengehouden. Ook vocht in de kruipruimte wordt bestreden. Zelfs wanneer er op de bodem een laagje water staat, zullen de parels daarop blijven drijven en omdat ze geen vocht opnemen, blijven ze van binnen droog en behouden ze hun isolerende werking.

Kosten

De kosten voor bodemisolatie met parels hangen af van een aantal factoren, zoals het aantal m2, de moeilijkheid en eventueel voorbereidend werk. Voordat wij een geheel vrijblijvende offerte op maat voor u maken, komt er dan ook eerst een adviseur bij u op bezoek om de situatie ter plaatse goed te kunnen beoordelen. Aan de hand van zijn bevindingen zullen de kosten berekend worden, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Subsidie

De kosten voor bodemisolatie met parels zijn relatief laag en kunt u via een lagere energierekening binnen enkele jaren terugverdienen. Bovendien is het mogelijk om op subsidie aanspraak te maken als u aan een aantal voorwaarden voldoet De landelijke subsidieregeling voor bodemisolatie is de zogenaamde ISDE-subsidie. Om hiervoor in aanmerking te komen, zou u de bodemisolatie moeten combineren met een andere isolerende maatregel, of met de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler, of de aansluiting op een warmtenet.

Soms zijn er ook regionale subsidieregelingen van toepassing. Als u daar meer over wilt weten, kijkt u het beste even op de website van uw gemeente.

Contact

Wilt u meer weten over bodemisolatie door middel van parels? De adviseurs van Nu Isoleren horen graag van u en staan u met alle plezier te woord. Neem dus snel contact met ons op, ook als u geïnteresseerd bent in een geheel vrijblijvende offerte.

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur