Skip to main content

Spouwmuurisolatie Limburg

Woont u in de regio Weert of Roermond? Als u uw huis in Limburg energiezuiniger wil maken en tegelijkertijd het leefklimaat wil verbeteren, schakel dan Nu Isoleren in voor spouwmuurisolatie. Nu Isoleren is een ervaren isolatiespecialist, en wij hanteren aantrekkelijke prijzen. Het isoleren van uw spouwmuur is een eenvoudige en relatief goedkope manier om uw energieverbruik te beperken. Het levert u een besparing op van tot wel 30% op uw gasrekening, en kunt de investering al binnen drie tot maximaal vier jaar terugverdienen. bovendien is het vaak mogelijk om subsidie aan te vragen voor een tegemoetkoming in de kosten. Het is in deze tijden van grote prijsstijgingen dan ook interessanter dan ooit om spouwmuurisolatie aan te laten brengen.

Dé specialist in spouwmuurisolatie in Limburg

Nu Isoleren is dé specialist op het gebied van spouwmuurisolatie. We maken gebruik van de beste materialen, zoals E-foam en HR++ isolatieparels en we hebben in zowel Brabant als Limburg al vele klanten naar volle tevredenheid geholpen door hun huizen te voorzien van spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie in Limburg laten aanbrengen

Woont u in Limburg en wilt u spouwmuurisolatie laten aanbrengen? Het isolatieteam van Nu Isoleren isoleert uw spouwmuren snel en vakkundig. De klus is meestal al binnen één dag gerealiseerd en de werkzaamheden vinden buiten plaats, zodat u nauwelijks last van ons zult ondervinden. Via kleine gaatjes die wij boren in de voegkruisingen van uw buitenmuur, op ongeveer 80 cm afstand van elkaar, wordt het isolatiemateriaal de spouw ingeblazen. Daar zal het uitzetten en uitharden, totdat de hele spouw voorzien is van een perfecte, naadloze isolatieplaat. Na afloop worden de gaatjes gedicht met een op kleur gebrachte specie zodat er nauwelijks meer iets van te zien is. We laten de werkplek achter zoals wij hem aantroffen, en u kunt direct gaan profiteren van een aangenamer binnenklimaat én een lagere gasrekening.

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Om antwoord te geven op die vraag is het bouwjaar van uw woning belangrijk.

  • Bouwjaar voor 1925: Deze huizen zijn niet voorzien van een spouwmuur en daarom niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Wel kunnen we andere vormen van isolatie voor u uitvoeren, zoals zolder- of bodemisolatie. Ook kunnen muren geïsoleerd worden van binnenuit door gebruik te maken van voorzetwanden, of van buitenaf door middel van gevelisolatie. Houd er rekening mee dat het uiterlijk van uw woning in Limburg daardoor zal veranderen, wat doorgaans betekent dat u een vergunning moet aanvragen.
  • Bouwjaar tussen 1925 en 1975: Huizen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie want ze zijn bij de bouw standaard voorzien van spouwmuren, maar meestal niet van spouwmuurisolatie. Het is wel mogelijk dat een woningeigenaar die later zelf heeft laten aanbrengen. Vaak is de staat van het aanwezige isolatiemateriaal matig tot slecht. Het kan zijn verpulverd of ingezakt; na-isolatie is dan mogelijk. Meestal is het niet nodig om het oude materiaal te verwijderen omdat we met speciaal materiaal werken dat het oude materiaal simpelweg naar beneden drukt.
  • Bouwjaar tussen 1975 en 1993: in deze periode werd bij de bouw de spouw al voorzien van een laagje isolatiemateriaal, al is de kwaliteit daarvan meestal maar matig. Het is vaak een dunne laag of de isolatiewaarde is laag. Dat komt omdat er in die tijd nog geen strenge eisen werden gesteld. Deze huizen zijn dan ook geschikt voor na-isolatie en het is meestal ook zeker de moeite en de investering waard.
  • Bouwjaar na 1993: De eisen en richtlijnen voor isolatie zijn vanaf dat jaar veel strenger geworden en de spouwmuurisolatie in deze woningen is over het algemeen dan ook prima in orde. Het na-isoleren van de spouwmuren is dan ook meestal niet nodig.

Spouwmuuronderzoek

Nu Isoleren komt graag bij u in Limburg langs om een vrijblijvend spouwmuuronderzoek te doen. We kijken dan met een kleine camera in uw spouw om te zien wat de staat ervan is. Zo kunnen wij een duidelijke offerte op maat voor u maken zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Meer weten?

U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft over onze werkwijze, of over spouwmuurisolatie in het algemeen. Ook voor andere vormen van huisisolatie kunt u uitstekend bij ons terecht, zoals platdak isolatie, zolderisolatie of bodemisolatie. Ook als u een afspraak wilt maken voor een bezichtiging bij u in Limburg voor spouwmuurisolatie, kunt u ons altijd mailen of bellen.

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur