Skip to main content

Spouwmuurisolatie Bladel

Heeft u een fijn huis in Bladel maar zou u graag een wat lagere energierekening willen? Denkt u er dan eens over na om uw spouwmuren te laten isoleren. Nu Isoleren heeft al vele jaren ervaring en is gespecialiseerd in spouwmuurisolatie.

Is uw woning in Bladel geschikt voor spouwmuurisolatie?

Maar is uw woning in Breda wel geschikt voor spouwmuurisolatie? Daarvoor moeten we allereerst kijken naar het bouwjaar.

Als uw woning van vóór 1925 is, heeft deze hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur. U kunt dit echter zelf controleren: als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 cm is, dan is het geen spouwmuur. Is de muur breder, dan heeft uw woning wel een spouwmuur en kan spouwmuurisolatie aangebracht worden

Ligt het bouwjaar tussen 1925 en 1974, dan is er meestal wel een spouwmuur aanwezig maar werd deze niet direct bij de bouw geïsoleerd. Voor deze woningen is spouwmuurisolatie een interessante optie!

Vanaf 1975 werden de spouwmuren meestal al tijdens de bouw geïsoleerd, maar niet altijd. In sommige gevallen gebeurde dit ook maar matig. In die gevallen is het zeker mogelijk om uw huis extra na te isoleren.

Werkwijze van Nu isoleren

Wanneer u besluit uw spouwmuren te laten isoleren, zullen wij een afspraak met u maken om een isolatiecheck uit te komen voeren. Een expert zal dan bij u langskomen om de situatie ter plekke te bekijken, zodat we een scherpe offerte op maat voor u kunnen maken.

Het isoleren zelf is meestal binnen één dag gebeurd, vaak zelfs nog sneller. Onze isolatieteams zijn perfect op elkaar ingespeeld en werken vlot en efficiënt, zodat u zo weinig mogelijk overlast ondervindt van de werkzaamheden. Deze vinden overigens buiten uw huis plaats.

  • Allereerst worden er volgens een vast patroon, op een onderlinge afstand van zo’n 80 cm, kleine gaatjes geboord op de kruisingen van de voegen in uw buitenmuren. De gaatjes zullen een doorsnede hebben van tussen de 1,4 cm en 1,8 cm, afhankelijk van het isolatiemateriaal dat we gebruiken.

  • Via de geboorde gaatjes wordt het isolatiemateriaal de spouw ingeblazen. Daarbij werken we van beneden naar boven.

  • Wanneer de spouw helemaal gevuld is, worden de vulgaatjes weer netjes dichtgesmeerd en weggewerkt met een specie in dezelfde kleur als de bestaande voegen. U ziet er niets meer van!

Contact opnemen voor spouwmuurisolatie in Bladel

Ons bedrijf heeft al jarenlang ervaring met spouwmuurisolatie. Ook in Bladel hebben wij vele tevreden klanten. Twijfel niet en neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur